Hiša eksperimentov: Dan dejavnosti: Dan D na OŠ Šmarjeta

V Šmarjeto je prišla Hiška eksperimentov! Učenci od 4. do 6. razreda so uživali v naravoslovnih delavnicah. V učilnicah so postavili več kot 50 interaktivnih eksperimentov, ki so nekakšna pomanjšana verzija ljubljanske Hiše eksperimentov. Učenci so v mehurčkih po učilnicah samostojno odkrivali eksperimente, demonstrator jih je usmerjal, namen pa je bil, da samostojno s pomočjo navodil izvedejo čim več eksperimentov. Svoje znanje o plinih in zvoku so poglobili in razširili v delavnici, imenovani Dogodivščina. Hiška eksperimentov je to delavnico poimenovala kar Znanstveni šov, v kateri so učence uvedli v skrivnostni svet  plinologije in zvokologije. V delavnici Znanstveni karneki pa so učenci razvijali in pokazali svoje ročne spretnosti. Iz raznih vsakdanjih materialov (slamic, papirja …) so izdelovali razne izdelke – npr. bumerang.

Da je bil dan smiselno zaokrožen, so na koncu v evalvaciji poskusili učenci sami napisati navodila za izvedbo določenega poskusa in strniti vse svoje znanje, ki so ga pridobili ta dan.

Dan je bil aktiven, zabaven in hkrati poučen. Otroci so razvijali svojo radovednost in uživali v znanosti in prav mogoče se bo kakšen izmed njih tudi zaradi današnjega dneva odločil za poklic znanstvenika.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2021. Zaznamek za trajno povezavo.