Ekskurzija učencev 3. razredov – Od gradu do čokolade

Ponedeljkovo jutro je bilo oblačno in precej hladno. Kljub temu so učenci veselih obrazov čakali, da se odpravijo na ekskurzijo. Najprej smo se odpeljali do gradu Sevnica. Tam nas je sprejel prijazni gospod baron, njegov zvesti služabnik Ciril in kuharica Marjanca. Ob našem prihodu je gospod baron sicer še spal, a smo ga uspeli zbuditi. Razkazali so nam grad, ostalo pa je še nekaj časa za igranje grajskih iger.

Nato smo se popeljali proti Olimju. V pravljičnem gozdu smo naleteli na čarovnico, srečali pa smo še druge junake iz pravljic in zgodb npr. Butalce, Bedanca, Muco Copatarico … Nekateri so ob našem prihodu ali s pritiskom na gumb celo »oživeli«.

Nedaleč stran na Jelenovem grebenu smo pomalicali ter se posladkali s sladoledom. Po okoliških pašnikih so se pasli jeleni. Približali smo se jim z vedrom koruze in tako so prišli čisto blizu nas. Lahko smo jih občudovali in jih hranili.

Kar peš smo se odpravili v dolino mimo znamenite cerkve in samostana Olimje do čisto prave čokoladnice. Tam so nam povedali, da se že več kot 25 let »ukvarjajo s čokolado«. V čokoladnici je omamno dišalo. Poskusili smo lahko njihove čokoladice in po želji še kupili kakšen čokoladni izdelek.

Za nami je dan poln lepih vtisov. Ko smo se vračali proti Šmarjeti, je po oblačnem in rahlo deževnem dnevu spet posijalo sonce.

Zapisala: Anica Katič Hočevar

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2022. Zaznamek za trajno povezavo.