Šola v naravi 2021/2022 (3. razred, Cerkno)

4. dan (5. november 2021)

Skoraj smo pri koncu, čas tako hitro beži. Učenci že na pamet poznajo urnik, vstajanje, zajtrk, pakiranje brisač in kopalk, bazen, kosilo…Kosilo je bilo res obilno, v govejo juho si lahko dodal korenček ali goveje meso, potem pražen krompir, sojini polpeti, zelenjava v omaki in solata. Marsikdo je posegel še po oreščkih, svežemu ali suhemu sadju. Malo počitka se je prileglo, popoldne pa smo preživeli v gozdu, kjer smo izdelovali bivake, v primeru, da nas ne spustijo več nazaj v dom. Že v mraku smo se vračali nazaj (na srečo so nas spustili notri in ni bilo potrebe po bivakiranju na prostem), celo pričakal nas je topel čaj. Sledilo je umivanje in že smo jedli večerjo. Danes pa je bil večer, katerega so vsi učenci nestrpno pričakovali, saj so dobili priznanja za udeležbo na plavalni šoli v naravi in za urejene sobe, nato pa je sledila težko pričakovana disko zabava. Kljub temu, da je lepo in se ves čas nekaj zanimivega dogaja, so veselijo zadnje noči, ker komaj čakajo, da jutri po plavanju in vožnji domov, stečejo v objem svojih staršev. Se vidimo kmalu!

3. dan (4. november 2021)

Jutro je bilo bolj mirno kot včeraj, saj je marsikdo spal dlje kot dan prej. Voda naredi svoje. Po zajtrku (danes je bilo na izbiro pašteta, namaz iz medu in masla ali gres) smo se takoj odpravili na bazen. Vse priprave potekajo hitreje, saj smo se naučili, kako zapreti dežnike in jih zložiti za v nahrbtnik, zavezati vezalke, spakirati brisačo in kopalke…V vodi uživamo in se vsakič naučimo kaj novega. Seveda je tudi naporno, tako včasih koga boli trebušček in gre počivat na ležalnik. Ko so na vrsti skoki v vodo, vse bolečine v trenutku izginejo in lahko nadaljujemo s procesom. Po kosilu smo se udeležili dveh delavnic in sicer Kaj lahko zgradimo? in Fotogodba, zvečer pa smo imeli kino. Poskrbimo še za osebno higieno in hop v tople in udobne postelje. Lahko noč!

2. dan (3. november 2021)

Dan se je začel zelo zgodaj, saj so nekateri učenci prestavili uro že drugič v tem tednu in bili  dobro uro budni pred budilko. Nič zato, navdušenje še ni popustilo. Po zajtrku smo takoj odšli na bazen, kje smo se urili v prvih zavesljajih, novih tehnikah plavanja, mrtvaku, potapljanju…To nam je vzelo celo dopoldne, vse tja do kosila.

Po kosilu pa so nas čakale delavnice, prva je bila zunaj Znajdem se, tudi dež nam ni ovira, kjer so učenci iskali orientacijske točke, druga pa je bila v učilnici s skupinskimi igrami. Že se je spustila noč, ko nas je po večerji čakala zadnja delavnica in sicer obisk muzeja Laufarije, kjer so nam predstavili maske, ki tudi krasijo sobe naših učencev. Sedaj pa še umivanje, pižame in nočni počitek. Lahko noč!

1. dan (2. november 2021)

Danes smo se z učenci 3. razredov ob 8.00 zjutraj odpravili v plavalno šolo v naravi v Cerkno. Po natančnih in obširnih navodilih, smo se razdelili po sobah, kjer nam je že prve preglavice povzročala posteljnina. S skupnimi močmi, smo oblekli vse postelje in odšli na slastno kosilo. Po kosilu nas je čakalo preverjanje plavanja, kjer smo se razdelili v skupine in kar takoj začeli s pridobivanjem novega plavalnega znanja. Utrujeni smo po plavanju odšli nazaj v dom na malico in kratek počitek, saj nas čaka še fotolov, večerja in nočni pohod. Potem pa bomo seveda popadali v postelje, saj nas jutri čaka nov dan in nove dogodivščine.