Šola v naravi 2015/2016- 5. razred

Ponedeljek, 4. januar 2016

V ponedeljek zgodaj zjutraj so učenci 5. razreda, skupaj z vrstniki iz OŠ Škocjan, odšli na 5 dnevno šolo v naravi, kjer se bodo učili smučati ter ostalih vrlin na snegu. Seveda ne bodo pozabili na redno delo, saj bodo opravljali tudi redne ure, ki so po urniku. Iz Centra za šolske in obšolske dejavnosti Gorenje (CŠOD) so sporočili, da so srečno in varno prispeli na cilj, kjer so se že namestili v sobe in začeli z delom.

Sporočili so nam sledeče:2016-01-04 19.32.44
Učenci 5. razreda smo preživeli krasen, sicer precej hladen in snežen, dan. Spoznali smo dom, v katerem bomo bivali, spoznali smo smučišče, se že dvakrat dobro najedli in na lastni koži doživeli, kaj pomeni “smučarija”, obuvanje smučarskih čevljev, padanje in vstajanje.
Z našega “smučarajanja” se bomo javljali vsak dan. Imamo se prekrasno. Lep pozdrav.

 

Torek, 5. januar 2016

imageTorek so izkoristili sončno dopoldne in preživeli čudovite trenutke na smučišču na Rogli. Prav vsi učenci se že vozijo tudi z vlečnico, nekateri so spoznali že vse obstoječe proge in jih ni strah niti najtežjih strmin. Ravno, ko so zaključili s smučanjem, se je nad Roglo spustila megla. Popoldanske aktivnosti so preživeli na orientacijski delavnici, ki je potekala deloma zunaj in deloma v učilnici. Zvečer jih je čakal še nočni pohod, kar bo še ena odlična pustolovščina, ki bo učencem ostala v trajnem spominu. Nekaj utrinkov dneva pa v slikah …

Sreda, 6. januar 2016
Tretji dan zimske šole v naravi jih je pričakalo slabše vreme. Megla in rahlo sneženje sta nas spremljala na smučišču, kar pa ni motilo učencev, ki so nadgrajevali svoje smučarsko znanje in spoznavali nove smučarske proge. Po okusnem kosilu so naši učenci danes tekli na smučeh. Prvi koraki s tekaškimi smučmi so bili za vse pravo doživetje. Še pred večerjo so si skupaj ogledali smučarske skoke in navijali za naše orle, se posebej Petra Prevca, ki je ravno takrat osvojil zlato medaljo. Dan poln navdušenja in novih spoznanj so učenci zaključili z družabnimi igrami. Vsi skupaj so se pred spanjem veselili novih dogodivščin.

Četrtek, 7. januar 2016

2016-01-07 09.45.40Predzadnji dan letošnje šole v naravi so imeli čudovito sončno vreme. Učenci so uživali na smučišču, se peljali tudi po najbolj zahtevnih progah, med odmorom za malico pa so izvedli tudi skupinsko “prevcanje”. To je položaj pri smučarskih skokih, ki je zabeležen s fotografijo. Odveč je reči, kakšno navdušenje učencev vlada nad zmago Petra, katere smo bili deležni dan poprej. Popoldne so učenci spoznali osnove zdravega prehranjevanja, z enim očesom pa se že ozirali k večeru. Po večerji je sledila predstavitev sob z zabavnimi točkami, dan so zaključili s pravo disko zabavo – s plesom. Naslednji dan je bil poslesnji, saj so se že vračali domov, pred odhodom pa so dan izkoristili za še zadnjo smuko. Kako hitro je minilo …

Petek, 8. januar 2016

En teden je minil, kot bi samo enkrat prespali. Naučili so se ogromno in preživeli kvaliteten začetek leta 2016 na snegu, ki je po napovedih kmalu skopnel. Še zadnji trenutki na snegu, nato pa so se odpravili v avtobus in se okoli 17.00 vrnili staršem v objem pred Šmarješko šolo.