Šola v naravi 2023/2024 (3. razred, Seča)

1.dan
 
Že prvi dan smo imeli pestro dogajanje. Po dolgi vožnji smo zelo neučakani končno le prispeli v CŠOD Burja, kjer so nas pričakali prijazni učitelji. Po uvodnih informacijah smo se kar takoj lotili oblačenja postelj, kar nam je vzelo kar precej časa, saj rjuhe kar niso hotele na jogije. Prav tako so prevleke povzročale kar nekaj preglavic. Nato smo si ogledali okolico in stestirali zunanje površine. Izbrali so si igre kot so nogomet, košarka, namizni tenis, badminton in druge družabne igre. Po kosilu je sledilo preverjanje plavanja, prvi dan vedno traja malo dlje, kar se oblačenja/slačenja/sušenja tiče, tako da smo pohiteli na malico, saj nas je že čakala popoldanska delavnica. Sledila je večerja, tuširanje, pisanje dnevnika, družabne igre do 21.00 zvečer, ko smo jim zaželeli lahko noč.
 

2.dan

Drugi dan se je pričel že zelo zgodaj, saj je evforija novega okolja še kar držala. Dežurni učenci so v jedilnici pripravljali mize za zajtrk kar uro in pol prezgodaj. Po pogovoru, da se nam nikamor ne mudi, dan bo še dolg in nič ne bodo zamudili, so se umirili in kljub temu zelo nestrpno v sobah počakali na začetek dejavnosti. Po zajtrku smo si tako ogledali okolico na kratkem sprehodu, imeli smo zelo veliko srečo, saj smo v morju opazili kar tri delfine! Opazovali smo rastje, podnebje in delo domačinov. Sledilo je učenje plavanja v štirih skupinah, kjer so vsi učenci z veseljem usvajali nove plavalne tehnike. Po kosilu se je pričel drugi sklop dejavnosti. Po delavnici Soline smo nadaljevali s tečajem plavanja na bazenu, iskanju brisač, spodnjega perila in suhih oblačil. Sledi še večerni del, danes je na vrsti filmski večer z ogledom slovenskega filma, ki je bil najbolj gledan  film leta 1986, Poletje v školjki. Učiteljice smo polne upanja, da bo danes bolj mirna noč in učenci ne bodo pozno v noč gradili zidove iz kovčkov, imeli light show s svetilkami in plezali iz postelje v posteljo, saj nas jutri čaka zopet pester dan.
 

3. dan

Zjutraj smo se razveselili zajtrka, čakal nas je čokoladni namaz, mleko in kosmiči. Potrebovali smo krepilen obrok, saj smo potrebovali veliko energije za plavalni tečaj, ki je bil takoj po zajtrku. Sledila je delavnica Dišavnic, kjer so prav prišli spretni prsti. Kosilo je šlo za med, po začetni zadržanosti prvi dan, tretji dan obroki slastno teknejo, tako, da prav vsaka miza prosi še za dodatne porcije. Popoldne smo zopet plavali in končno prišli do prostega časa, po končanem pisanju dnevnika, kjer so si izbrali dejavnosti po želji ali počivali. Sklepajo se nova prijateljstva, učimo se strpnosti, fleksibilnosti, inovativnosti in iznajdljivosti. Po dobri večerji pa smo se kljub utrujenosti podali na nočni pohod z lučkami, kar je zopet neko posebno doživetje.

4. dan

Zadnji celi dan. Kako hitro čas beži. V ponedeljek se jim je zdel petek svetlobna leta daleč, pa smo skoraj že tu. Danes smo imeli delavnice pred plavanjem, tako da smo že takoj po zajtrku odšli do obale, kjer smo raziskovali morski svet. Zelo je bilo zanimivo in prav tako poučno, saj nam je učiteljica Lili pokazala, kaj vse lahko najdemo ob obali in v morju. Nato je sledilo plavanje in kosilo. Po kosilu končno malo proste igre na prostem, saj nam vreme odlično služi. Popoldne smo obiskali fitnes na prostem, se pomerili v poligonu in opazovali kajtanje in surfanje na morju. Sledilo je plavanje, večerja in težko pričakovani žur! Ker je tako toplo, smo ga izvedli kar na prostem. Učenci so plesali v ritmih glasbe po lastnih željah, se žogali ali pa samo poslušali glasbo. Sedaj se že pripravljajo na nočni spanec in komaj čakajo, da jutri stečejo v objem staršev. Prosimo vas, da spremljate spletno stran šole, saj vas bomo tukaj obveščali o našem prihodu, saj je odvisen od razmer na cestah.