Krožek za punce

KROŽEK ZA PUNCE

V novembru 2023 sem prevzela krožek za punce, ker sem videla, da dekleta to res potrebujejo. Zanimajo jih različne teme o odraščanju. O temah se vnaprej skupaj dogovorimo. V času, ko se šolsko leto bliža koncu, pa naše urice namenjamo tudi ustvarjalnim delavnicam. Zdaj prepuščam besedo puncam, da preberete njihove vtise.

Janja Omahen, šolska svetovalna delavka

Sredin krožek za punce

Sredin krožek za punce trenutno obiskuje 5 punc iz 6.b razreda. Na krožku se pogovarjamo o aktualnih temah in izdelujemo različne stvari. Nazadnje smo naredile anti-stres žogice iz balonov in moke. Včasih delavnico izvede kakšna izmed punc. Sama sem izvedla delavnico izdelava cofov, ko smo delale cofe, s katerimi smo okrasile naše anti-stres žogice. Sodelujmo tudi v različnih šolskih akcijah. Na začetku junija pa se nam bodo pridružili terapevtski psi, katere že težko pričakujemo. Mentorica krožka je Janja Omahen, socialna delavka. Vse punce 6. razredov, ki bi se rade udeležile krožka, ste dobrodošle ob sredah 6. uro – v A tednu, v igralnici devetletke (stekleni sobi).

Miša G., 6. b

Ponedeljkov krožek za punce

Krožek za punce je krožek, ki ga obiskujemo samo dekleta, od četrtega do šestega razreda. Za punce četrtega in petega razreda poteka ob ponedeljkih zjutraj, v času predure. Pri njem spoznavamo kaj pomeni biti dekle. Večino časa se pogovarjamo, nekaj ur pa je namenjenih tudi drugim stvarem npr.: ustvarjanju in razgibavanju telesa. Krožek vodi svetovalna delavka Janja Omahen. Pogovarjamo se o različnih temah, ki nas dekleta čakajo v puberteti. Krožek imamo rade vse punce predvsem, ker so zelo zanimive teme in nas hkrati pripravi na to, kar nas še čaka v odraščanju.

Neja B., 4. b

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.