EKO teden na OŠ Šmarjeta

Teden pred počitnicami se je začel z DNEVOM ZEMLJE. Posvetili smo mu kar cel teden z različnimi aktivnostmi in dogodki. Na dan Zemlje, 22. 4. 2024, smo se 1. in 2. razredi odpravili na EKO pohod, kjer smo pobirali smeti. Prvošolci so se odpravili skozi gozdiček v Šmarješke Toplice, drugošolci pa skozi Strelac do Družinske vasi in Orešja. Pred potjo nas je pozdravil naš stari škrat Sonček, nam skril nekaj točk z nalogami in sladko presenečenje. Da smo pospravili njegov dom, je bil vesel tako on, kot mi. Verjamemo, da so bili veseli tudi domačini, ki so slišali veselo čebljanje in morda opazili čiste ceste.

V sredo, 24. 4. 2024, smo imeli EKO DAN, na katerem smo se posvetili dobrim odnosom in ustvarjali iz odpadnega materiala. Naredili smo tudi nekaj novih okraskov in uporabnih zabojnikov za nove prostore šole. Ob branju knjig smo ugotovili, da če imamo ljudje med sabo dobre odnose, se boljše počutimo in smo tudi bolj skrbni drug do drugega, do živali in narave.

V petek, 26. 4. 2024, smo se večina dolenjskih šol s svojimi izdelki in aktivnostmi predstavile na 17. prireditvi ob dnevu Zemlje v Novem mestu. Stojnico in program na odru je pripravilo šest deklet iz 5. in 6. razreda. Lepo je bilo videti vse druge obraze in izdelke ter se zavedati, da se vsi trudimo za skupno dobro – ZA DOBRE ODNOSE in ZDRAVO ZEMLJO.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.