Pobarvajmo svet na lepše, projekt Rastoča knjiga na OŠ Šmarjeta

V torek, 8. 11. 2022, smo s prireditvijo popeljali v svet novo knjižno pridobitev, ki je nastala v okviru projekta Rastoča knjiga. Letos smo se odločili za Pobarvanko vrednot z naslovom Pobarvajmo svet na lepše. Pa ne čisto navadno, ampak tako, ki spodbuja k razmišljanju o pozitivnih vrednotah. Na levi strani tako lahko občudujete risbe naših učencev, ki so nastale pod budnim očesom naše profesorice za likovno vzgojo, Vide Cizel. Na desni strani pa uživate ob branju pesmic ali zgodb. Tudi te so ustvarili naši osnovnošolci. Da pospešimo še možgansko nevihto, smo dodali na vsako stran še kratke križanke.

Zakaj pobarvanka? Barve polepšajo naše življenje. Življenje namreč ni vedno praznik. Vsak dan pred nas postavi nov problem, od naših vrednot pa je odvisno, kako bomo odreagirali. Lahko ga sprejmemo kot težavo in obupujemo ali pa ga obravnavamo kot izziv in preskočimo ter preplezamo vse ovire. Mi smo tisti, ki barvamo svoj svet in izbiramo barve, zato pobarvajmo svet na bolje in lepše!

Na proslavi je učencem, delavcem šole in obiskovalcem nekaj besed namenil tudi naš častni gost, tako rekoč oče omenjenega projekta, gospod Janez Gabrijelčič. Poudaril je pomen pozitivnih vrednot in širjenja obzorij s pomočjo tiskane besede. Prav tako sta vse prisotne pozdravila tudi gospod Marjan Hribar, župan občine Šmarješke Toplice, in gospa Nevenka Lahne, ravnateljica OŠ Šmarjeta. 

koordinatorica projekta Rastoča knjiga na OŠ Šmarjeta, Kristina Ščuka

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.