Obisk televizije Vaš kanal

Danes smo z učenci medijskega krožka obiskali televizijo Vaš kanal v Novem mestu, kjer sta nas prijazno sprejela ga. Živa Zakšek, koordinatorica programa, urednica in novinarka, ter g. Iztok Fink, koordinator produkcije, ki sta nama zelo nazorno predstavila delo na televiziji. Učenci so se tudi sami preizkusili v vlogi novinarja in ugotovili, da gre za zahtevno in natančno delo; iskrice v očeh nekaterih pa so nakazale, da morda v prihodnosti dobimo tudi kakšnega novega novinarja iz vrst naših “medijcev”. Zahvaljujemo se medijski hiši za prijazen sprejem in čudovito predstavitev.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Zbiralna akcija odpadnega papirja

Osnovna šola Šmarjeta vabi k sodelovanju v zbiralni akciji odpadnega papirja, ki poteka od ponedeljka, 18. 3. 2024, do petka, 22. 3. 2024.

Kontejnerja (eden za papir in drugi za kartone) bosta nameščena na novem parkirišču pred šolo. Odvoz odpadnega materiala bo v petek po 12. uri.

Zbrana sredstva bodo namenjena učencem 9. razredov za kritje stroškov valete.

Vabljeni k sodelovanju!

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Vabilo na govorilne ure – marec 2024

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Področno tekmovanje v namiznem tenisu

Učenci OŠ Šmarjeta so se izvrstno odrezali na področnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki je v sredo, 6.3.2024 potekalo v ŠC Livada v Novem mestu.

  • 1. mesto ekipno ml. učenci: Sara Simončič, Žan Bobič, Borut Čadonič in Žana Ivančič
  • 3. mesto ekipno st. učenci: Tristan Korenič, Miha Čadonič, Ela Kužnik, Nika Krivc
  • 3. mesto mlajši učenci: Žan Bobič
  • 2. mesto st. učenke: Ela Kužnik
  • 1. mesto st. učenke: Nika Krivc
  • 2. mesto učenci (absolutna kategorija): Miha Čadonič

Čestitke tudi ostalim, ki so dokazali, da se v Šmarjeti igra odličen namizni tenis, po novem tudi v novoustanovljenem NTK Šmarješke Toplice.

Najboljše med st. učenkami           Najboljši med st. učenci

Najboljši med ml. učenci                  Ekipa OŠ Šmarjeta 1, 3. mesto

Ekipa OŠ Šmarjeta,                              Lara Strašek med igro

1.mesto med ml. učenci

 

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Šolsko fotografiranje

Šolsko fotografiranje

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Razpis za vpis predšolskih otrok v vrtec v šolskem letu 2024/2025

Vrtec Sonček vabi k vpisu predšolskih otrok za šolsko leto 2024/2025. Navodila in kontakti so objavljeni v priloženem razpisu.

Staršem, ki imate otroke že vpisane v Vrtec Sonček, vloge ni potrebno ponovno oddajati. Otroci bodo obiskovali vrtec do izpisa oz. vstopa v šolo.

Starši, katerih vloge so na čakalnem seznamu, morate vloge obnoviti. Po telefonu ali elektronski pošti sporočite vrtcu, da želite kandidirati tudi za vpis z novim šolskim letom.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Slavnostno odprtje prizidka OŠ Šmarjeta

V sredo, 7. 2. 2024, je bil za našo osnovno šolo prav poseben dan. Končno smo dočakali odprtje težko pričakovanega prizidka, ki je OŠ Šmarjeta obogatil s tremi novimi specializiranimi učilnicami, garderobo, atrijem, prostornejšo jedilnico, pisarniškimi ter kletnimi prostori. Odprtje novih prostorov pa ne predstavlja samo fizične razširitve naše šolske stavbe, temveč tudi simbol novih možnosti, projektov in upanja. Začeli smo pisati prenovljeno zgodbo. Ta začetek je sladek, saj obračamo list v naši knjigi na bolje. Cilj pa ostaja isti; dosegati znanje v prijetnem okolju.

Ampak vemo tudi, da osnovna šola ni le institucija za prenos znanja; je kraj, kjer se oblikujejo življenja, se gojijo vrednote in se gradi skupnost. Ali kakor je na otvoritvi poudarila nova šmarješka ravnateljica Tadeja Molan Žinko: ˝Življenje prostorom bodo vdahnili otroci.˝

Nekaj besed ob slavnostnem odprtju prizidka sta učencem in ostalim gostom namenila še župan Marjan Hribar ter Iztok Žigon, vodja službe za investicije na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, ki sta skupaj z nekdanjo ravnateljico Nevenko Lahne, novo ravnateljico Tadejo Molan Žinko in v.d. ravnateljico v prehodnem obdobju Leo Povše Škoda z odvezom traku slavnostno predala v uporabo nove šolske prostore.
Program so popestrili učenci šmarješke šole s skečem in pesmijo, na koncu pa so meh raztegnili še harmonikarji pod vodstvom Klemena Hribarja.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem, ki so omogočili gradnjo in pri njej pomagali. Hvala Občina Šmarješke Toplice, projektanti, izvajalci in podizvajalci del, nadzorniki, PGD Šmarjeta, hišnik Rudi Zajc ter številni drugi, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izpeljavi obsežnega projekta. Hvala Cvetje Neža za čudovite cvetlične aranžmaje, ki so krasili otvoritveno slovesnost ter Klemenu Hribarju za odličen glasbeni nastop. Hvala staršem za razumevanje in potrpežljivost. Ne nazadnje hvala tudi učencem, ki so vsak dan v šolo prinašali dobro voljo in otroško razigranost. Naj se otroški smeh, veselje in pesem še dolgo širita okoli naše šole.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Male sive celice – 2. krog

V torek, 6.2. 2024, smo se po zmagovalnem 1. krogu tekmovanja Male sive celice, tekmovalci Matija Škrbina, Jan Martin Kirn in Luka Perme, ki smo jih spremljali navdušeni navijači, odpravili na snemanje 2. kroga Malih sivih celic na RTV Slo. Vprašanja so bila nekoliko težja, vendar so Luka, Jan in Matija pokazali veliko znanja, navijači pa so vsak odgovor pozdravili z velikim navdušenjem in bučnim navijanjem. Kako pa nam je šlo, pa si boste lahko ogledali na televiziji RTV Slo čez približno mesec dni.

Zapisala: Irena Prešeren

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Vabilo na roditeljski sestanek

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Informacije o vpisu v 1. razred za šolsko leto 2024/2025

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj