Dan sladkorne bolezni in slovenski tradicionalni zajtrk

Na naši šoli se vedno nekaj dogaja.

Tudi zadnja dva petka smo preživeli nekoliko drugače kot običajno.

V petek, 14. novembra, smo se na prav poseben način spomnili  dneva sladkorne bolezni. Simbol svetovnega združenja diabetikov je moder krog,  zato smo se oblekli v modro in tako izrazili podporo vsem, ki se  spopadajo s to boleznijo.

V petek, 22. novembra, pa smo obeležili dan slovenske hrane in  se pridružili že enajstemu slovenskemu tradicionalnemu zajtrku.

Dan smo, kot se spodobi, pričeli z zajtrkom. Posladkali smo se z eko medom čebelarstva Vajda, kruh so nam spekli v pekarni Pepe, mleko in maslo smo dobili na kmetiji Škrjanc, jabolka pa so zrasla v Karlovčkovem  sadovnjaku.

Zapeli smo tudi Slakovega Čebelarja, vendar tokrat žal vsak v svojem razredu.

Učenci drugega razreda in učenci višje stopnje so po zajtrku nadaljevali  z naravoslovnim dnevom.

Drugošolci so razmišljali, kako ostati zdrav kot dren, dejavnosti za učence od šestega do devetega razreda pa so bile namenjene povezovanju in krepitvi duševnega zdravja. Naloge za učence, ki so bili doma v karanteni, pa so bile bolj praktično naravnane: izdelovali so okraske za prihajajoče decembrske dni, ptičje hišice in s preskusili v kuharskih veščinah.

Nekaj utrinkov naših dveh posebnih petkov si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

no images were found

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2021. Zaznamek za trajno povezavo.