javni vpis novincev v vrtec

Objavljen je razpis za javni vpis novincev v vrtec za šolsko leto 2018/2019. Ogledate si ga lahko na spletni strani našega vrtca.

RAZPIS

Objavljeno v novice | Komentiraj

vezenje

Učenci 2. a razreda smo v času, ko spoznavamo življenje nekoč, prisluhnili pripovedi babice Cilke, ki nam je pokazala svoje vezenine. Žalostno je pridala, da nihče več ne veze. Pa smo jo povabili v petek, 16. marca 2018, v našo učilnico in se predali mali šoli vezenja. Nastala so darila za praznik mamic in očkov. Kako dejavni smo bili, je razvidno iz galerije slik. Če pa vas mika, da bi se naučili tudi vi, se vidimo na delavnici v Tednu vseživljenjskega učenja.

Anita Vidmar Slana,
Osnovna šola Šmarjeta
Objavljeno v novice | Komentiraj

Šolski plesni festival

V četrtek, 8. 3. 2018, se je na naši šoli že 6. leto odvijalo plesno tekmovanje Šolski plesni festival, projekt Plesne zveze Slovenije. Tekmovalo je preko 80 učencev v treh kategorijah, nastopali pa so tudi učenci 1. in 2. razreda s svojo plesno točko. Sodniki iz  Plesnega studia Novo mesto so tako izbrali 6 najboljših učencev iz druge in šest iz tretje triade, kateri bodo zastopali našo šolo na regijskem tekmovanju v posameznih plesih.

Najboljši učenci od 7. – 9. r.:

 1. mesto: Tea Eržen 9.r
 2. mesto: Enja Peterlin 9.r
 3. mesto: Liza Bančov 8.r
 4. mesto: Eva Vinder 9.r
 5. mesto: Lana Jerele 8.r
 6. mesto: Erna Pepel 8.r

Najboljši učenci od 4. – 6. r.:

 1. mesto: Zala Strazberger 6.a
 2. mesto: Anej Vilić 6.a
 3. mesto: Tilen Peterlin 6.a
 4. mesto: Ana Novak 6.a
 5. mesto: Eva Šketelj 6.b
 6. mesto: Nika Duh 4.b

mentorica Špela King

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Obisk hrčka Cofka

V OŠ Šmarjeta in v vrtcu Sonček smo se na povabilo Komunale Novo mesto pridružili projektu »RECI(kliram) – naravi DA«. V vrtcu so v projekt vključeni otroci od 4. do 6. leta starosti, v šoli pa učenci I. triletja. Cilj projekta je , da se praksa ločevanja odpadkov iz šole prenese tudi domov med starše, dedke in babice, strice, tete, starejše brate, sestre.

Danes nas je s svojim obiskom razveselil hrček Cofek, ki je skupaj s svojo spremljevalko Majo Kokol navdušil otroke, tako da bo njihovo zanimanje za čistoče naše Zemlje še večje. V torek, 27. 3. 2018, si bodo učenci šole in otroci vrtca ogledali igrico, za katero so sami, iz odpadlih surovin, izdelali gozdno sceno.

EKO KOMUNALA NOVO MESTO

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Področno tekmovanje v namiznem tenisu

V četrtek, 22.2.2018, je na Otočcu potekalo področno tekmovanje v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je preko 130 mlajših in starejših učencev in učenk dolenjske regije.  Našo šolo je zastopalo 16 učencev in učenk, ki so nastopili posamezno in ekipno. Ekipa starejših učencev in učenk je dosegla drugo mesto, posamezno je bil Vid Zabukovec drugi. Mlajši dečki in deklice od 1. do 5. razreda so osvojili 3. mesto, posamezno pa sta bila Lučka Tomažin in Filip Nikolić četrta.

Galerija

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Valentinov ples 2018

V petek, 16. 2. 2018, smo za učence 7., 8. in 9. razreda organizirali valentinov ples. Naš cilj, da bi se vsi skupaj zabavali, se smejali in z veliko dobre volje in energije preživeli “valentinovo” popoldne, je bil dosežen. Učenci so tekmovali v različnih plesih in pokazali veliko plesnih in pevskih sposobnosti. Na voljo so imeli tudi foto kotiček in ustvarjalno delavnico – poslikavo obraza 🙂

#bilojezabavno#zelosmosepovezali#dobreigre#imelismosefajn#mibiše

 

Objavljeno v novice | Komentiraj

kulturni praznik 2018

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Šolsko tekmovanje v namiznem tenisu

V četrtek, 1.2.2018 je na šoli potekalo tekmovanje v namiznem tenisu, športu, v katerem ima Šmarjeta dolgo in uspešno tradicijo. Učenci, tekmovalo jih je kar 89, so se pomerili ločeno po spolu in v dveh starostnih kategorijah, 1. – 5. razred in 6. – 9. razred. Tekmovanje je potekalo hitro, v športnem duhu, najboljši pa bodo šolo zastopali marca na področnem prvenstvu, od koder že vrsto let nosijo naši učenci domov medalje.

Rezultati:

Deklice, 1. – 5. razred
1. Lučka Tomažin, 5.b
2. Agnes Globevnik, 5.a
3. Ana Makovec, 5.b

Dečki, 1. – 5. razred
1. Maj Murn, 5.a
2. Filip Nikolič, 5.a
3. Mark Muhar, 5.b

Deklice, 6. -9. razred
1. Neja Perše, 8.a
2. Tea Eržen, 9.a
3. Eva Avsec, 7.a

Dečki, 6. – 9. razred
1. Lenart Zabukovec, 9.a
2. Tim Pirkovič, 8.a
3. Denis King, 6.a

Objavljeno v novice | Komentiraj

Roditeljski sestanki

Vabimo vas na načrtovane roditeljske sestanke, ki bodo v torek,    6. 2. 2018, ob 16.00, v matičnih razredih. Tema roditeljskih sestankov bo analiza učnega uspeha v 1. polletju.

Vljudno vabljeni!

 

Objavljeno v novice | Komentiraj

Tekmovanje ACM Bober 2017/2018

Na državnem tekmovanju ACM Bober, ki je bilo v soboto, 13. januarja 2018, na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, se je v reševanju nalog, ki zahtevajo računalniško mišljenje, pomerilo najboljših 150 osnovnošolcev. Na šolskem tekmovanju, ki so ga posamezne šole organizirale je sodelovalo kar 29993 učencev. Učenec Nejc Hočevar iz 9. a razreda je osvojil srebrno priznanje. Čestitam!

 

 

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj