POMAGAJMO GAŠPERJU

POMAGAJMO GAŠPERJU

»V življenju ni ravnih poti.«

Učenci in zaposleni smo se pridružili akciji KORK Škocjan in Šmarjeta Pomagajmo Gašperju.

In kdo je Gašper?

To je osemnajst letni fant iz Jerman vrha pri Bučki. Njegovo življenje je lansko poletje zaznamovala huda prometna nesreča.

Zgodaj zjutraj se je Gašper z motorjem odpravljal na počitniško delo. V križišču na prednostni cesti mu je pot zaprl voznik kombija. Posledice trka so bile za Gašperja skoraj usodne. Najprej so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v Ljubljanski klinični center, kjer ga je čakala večurna operacija. Še pred koncem operacije so staršem povedali, da Gašper ne bo mogel več hodit, niti sedeti, pa tudi pri dihanju bo potreboval pomoč naprav.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

urnik dejavnosti

Ker je v zadnjem tednu pouka v šolskem letu 2017/2018 kar nekaj dejavnosti, kot so športni dan, zaključna prireditev in zadnji šolski dan) si lahko podrobnejši urnik le-teh ogledate tukaj.

Želimo vam miren zaključek šolskega leta, spokojne počitnice ter da se vsi skupaj vrnemo septembra polni moči za novo šolsko leto.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

prvi pešbus pod streho

Kot smo si zadali in kot smo že pisali, smo prvi pešbus projekt uspešno zaključili. Pridružilo se nam je kar nekaj prostovoljcev, kasneje tudi nekaj staršev in celo ena psička. Otroci so bili nad projektom zadovoljni, navdušeni, saj nas je spremljalo tudi sončno vreme, tako da nismo za prihod na pešbus potrebovali dežnikov. Pa čeprav smo prepričani, da so bili “šoferji” pripravljeni tudi na to.

Ob zaključku pešbusa v letu 2017/2018 so se vsi “šoferji” zbrali v šoli in složno sklenili, da bodo s “prevozi” nadaljevali tudi v šolskem letu 2018/2019, kot smo načrtovali in sicer v tednu mobilnosti. Že sedaj vabljeni na nove vožnje s pešbusom na istih postajah.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA

Ta teden smo zaključili z akcijo Košarica Rdečega križa. Odziv je bil res velik.

Vse zbrana živila, higienske pripomočke in šolske potrebščine sta prevzeli predstavnici KORK Bela Cerkev in Šmarjeta gospa Milena Činkole in gospa Renata Lužar. V obeh Krajevnih organizacijah Rdečega križa bodo poskrbeli, da bo vse zbrano prišlo do vseh tistih, ki potrebujejo pomoč.

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali in pokazali, da vam je mar.

Mladi prostovoljci

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

Govorilne ure, fotografiranje, roditeljski sestanek – bodoči prvošolci

Govorilne ure bodo v mesecu juniju potekale: 

– v torek, 5. 6. 2018, ob 16.30, za oddelke od 1. do 5. razreda in
– v sredo, 6. 6. 2018, ob 16.30, za oddelke od 6. do 9. razreda.
Na govorilne ure ste vljudno vabljeni tudi starši nadarjenih učencev, saj boste skupaj z otrokovim razrednikom opravili kratko evalvacijo dela in napredka učenca v tem šolskem letu.

V četrtek, 7. 6. 2018, bo na šoli potekalo fotografiranje za vse učence. Navodila za naročilo fotografij (le-to letos poteka preko spleta) so učenci že prejeli. Ne pozabite naročila oddati pred samim datumom fotografiranja.

V torek, 12. 6. 2018, ob 16.30, bo v večnamenskem prostoru šole potekal roditeljski sestanek za starše bodočih prvošolcev. Zraven so vabljeni tudi bodoči prvošolci, ki se bodo v času sestanka udeležili ustvarjalnih delavnic.

 

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

atletika – področno tekmovanje

V torek, 22. maja 2018, so se najboljši učenci OŠ Šmarjeta iz atletike udeležili področnega tekmovanja v Novem mestu. Tam so dosegli dobre rezultate, za kar jim čestitamo.

Rezultate si lahko pogledate v razpredelnici in na spletni strani.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

pešbus

Spoštovani starši,

aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju. 

Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

Več o projektu si preberite na naši spletni strani v rubriki PROJEKTI -PEŠBUS.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA

Med osmim in petnajstim majem že tradicionalno obeležujemo teden rdečega križa. Slogan letošnjega tedna rdečega križa je NASMEH. POVSOD IN ZA VSAKOGAR. KER NAM JE MAR.
Mladi prostovoljci naše šole bomo teden obeležili z akcijo košarica rdečega križa. Kot vsako leto, bomo tudi letos zbirali živila, higienske pripomočke in šolske potrebščine. Svoje prispevke lahko oddate od 16. do 23. maja v košaro pri dežurnem učencu. Zbrana živila
bodo po zaključku akcije prevzeli predstavniki KORK Šmarjeta in Bela Cerkev in jih razdelili med pomoči najbolj potrebne v naši občini.
Pravijo, da v življenju ni odločilno “imeti prav”, pač pa “biti dober”. In prav gotovo je lažje biti dober in pomagati, kot pa za pomoč prositi. Zato bodimo veseli in hvaležni, da smo med tistimi, ki imajo možnost pomagati in prispevajmo po svojih močeh. Za nekoga, ki živi v pomanjkanju šteje vsak kilogram riža ali zavitek makaronov.

Za vse prispevke se vam mladi prostovoljci že v naprej zahvaljujemo.

Mladi prostovoljci RK OŠ Šmarjeta

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

MEDGENERACIJSKA VAS – BAZAR IGRE NEKOČ IN DANES

V torek, 8. 5. 2018,  je petnajst prostovoljcev iz naše šole sodelovalo na bazarju Igre nekoč in danes, ki so ga organizirali na OZRK Novo mesto. Bazar je potekal pred Humanitarnim centrom na Drski.

Namen medgeneracijske vasi je bi, da prisluhnemo številnim izkušnjam  naših babic in dedkov, ki so jih pripravljeni deliti z nami. Le čas si moramo vzeti za poslušanje, saj, kot so pomenljivo zapisali na OZRK, »Brez starega ne zraste mlado.« Dopoldne je potekalo v prijetnem druženju in igranju z učenci še iz sedmih okoliških šol, ki so predstavljali igre številne igre iz »starih časov«. Preskusili smo se lahko  v ristancu, zbijanju koze, gumitvistu, zatrobili smo lahko na rog iz leskovega lubja, hodili na hoduljah, lovili ribice, se šli Ljubljana, Zagreb, Beograd in gnilo jajce, zaplesali Bela, bela lilija.

Naši prostovoljci so se predstavili z igro špana, kamenčkanje, izdelali smo lesenega konjička, šivali pa smo tudi medvedke in  se žogali z žogami, ki smo jo sešili iz odpadnega blaga in starih nogavic. Dedek Line Gorenc pa je izdelal tudi več vrbovih piščali, na katere so obiskovalci lahko zapiskali. Pripravili pa smo še nekaj drugih igrač, ki si jih lahko ogledate na razstavi v avli šole. Ob koncu bazarja pa so podelili še nagrade najboljšim z natečaja za razglednice Ker nam je mar.

Prejeli so jih tudi štirje naši učenci: Špela Blažič, Irena Prešeren, Andreja Malenšek in Leon Kotar. Razglasili pa so tudi naj prostovoljca. To je postal naš Nejc Hočevar (Radulja), na kar smo še posebej ponosni.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Več o dogodku si lahko preberete na spletnem Dolenjskem listu.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Teden vseživljenjskega učenja 2018

Občani občine Šmarješke Toplice ter učenci naše šole vljudno vabljeni, da se udeležite pestrih delavnic, ki smo pripravili v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2018. Razpored delavnic najdete na povezavi  Teden vseživljenjskega učenja.

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj