ŠPORTNI DAN UČENCEV 1. TRILETJA

Lep in sončen torek, 29. 5. 2018, smo učenci in učiteljice 1. triletja,  izkoristili za športni dan na šolskem igrišču. Učenci  so se med seboj pomerili v treh atletskih disciplinah: teku na 60 metrov, metu vorteksa in skoku v daljino.

Med prvošolci so slavili:

  • DEKLICE: Tisa Tratar, 1. a (1. mesto), Neža Zoran, 1. a (2. mesto), Neža Podlogar, 1. a (3. mesto),
  • DEČKI: Tjaš Turk, 1. a (1. mesto), Maksimiljan Žibert, a (2. mesto), Adam Lesjak, 1. b (3. mesto).

Najuspešnejši med drugošolci in tretješolci pa so bili:

  • DEKLICE: Anja Dolinar, 3. a (1. mesto), Tiara Turk, 3. a (2. mesto), Neja Štrbenc, 3. b (3. mesto),
  • DEČKI: Amadej Zalokar, 3. b (1. mesto), Luka Perme, 3. b (2. mesto), Vito King, 3. a (3. mesto).

Poleg troboja smo izvedli tudi tekmovanje v teku. Prvošolci so pretekli 300 metrov, drugi in tretji razred pa 600 metrov. Prav vsi učenci so se potrudili po svojih najboljših močeh in s svojimi rezultati dokazali, da so od lanskega leta zelo napredovali.

Več v galeriji spodaj.

Katja Kralj

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

zaključek šolskega leta 2017/2018

Na zadnji dan pouka v šolskem letu 2017/2018, smo najboljšim učencem javno, pred vsemi, podelili knjižne nagrade in priznanja za dosežke na nivoju države. Učenci so z veseljem zapustili zgradbo šole in obljubili, da se bodo imeli med počitnicami fajn in da se vrnejo polni energije nazaj 3. septembra 2018.

V galeriji slik lahko vidite le nekaj izmed najboljših učencev.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Poslanica ministrice za izobraževanje, znanost in šport, namenjeno učencem v Sloveniji

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

POMAGAJMO GAŠPERJU

POMAGAJMO GAŠPERJU

»V življenju ni ravnih poti.«

Učenci in zaposleni smo se pridružili akciji KORK Škocjan in Šmarjeta Pomagajmo Gašperju.

In kdo je Gašper?

To je osemnajst letni fant iz Jerman vrha pri Bučki. Njegovo življenje je lansko poletje zaznamovala huda prometna nesreča.

Zgodaj zjutraj se je Gašper z motorjem odpravljal na počitniško delo. V križišču na prednostni cesti mu je pot zaprl voznik kombija. Posledice trka so bile za Gašperja skoraj usodne. Najprej so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v Ljubljanski klinični center, kjer ga je čakala večurna operacija. Še pred koncem operacije so staršem povedali, da Gašper ne bo mogel več hodit, niti sedeti, pa tudi pri dihanju bo potreboval pomoč naprav.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

urnik dejavnosti

Ker je v zadnjem tednu pouka v šolskem letu 2017/2018 kar nekaj dejavnosti, kot so športni dan, zaključna prireditev in zadnji šolski dan) si lahko podrobnejši urnik le-teh ogledate tukaj.

Želimo vam miren zaključek šolskega leta, spokojne počitnice ter da se vsi skupaj vrnemo septembra polni moči za novo šolsko leto.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

UČENCI 1. B OŠ ŠMARJETA ŠOLSKI IN REGIJSKI ZMAGOVALCI V TEKMOVANJU ZA ČISTE ZOBE

Osnovnošolsko TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI vodi organizacija Stomatološke sekcije Zdravniškega društva Slovenije pod vodstvom  primarija Mateja Leskovška, dr. dent. med. Ta vseslovenska akcija je zajela že 98 % vseh slovenskih šol. Tekmovanje za čiste zobe, pri katerem sodelujejo straši, otroci, učitelji in zobozdravstveni delavci, pomaga doseči cilj ZDRAVJE ZOB IN USTNE VOTLINE.

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci 1. do 4. razreda OŠ Šmarjeta tekmovali za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani. Celo leto so zobne asistentke iz Zdravstvenega doma Novo mesto nenapovedano mesečno obiskovale učence in preverjale, kako le-ti skrbijo za ustno higieno.


Skozi celo šolsko leto smo si v 1. b razredu pridno umivali zobe in tako ob koncu tekmovanja zbrali največ točk. Postali smo razredni zmagovalci v tekmovanju za čiste in zdrave zobe na šoli. Za osvojeno prvo mesto smo se udeležili prireditve v dvorani Leona Štuklja, kjer smo se srečali z vsemi zmagovalnimi razredi dolenjskih osnovnih šol. Vsi zmagovalci so prejeli diplome in praktične nagrade. Prejemnici priznanj sva bili tudi razredničarka Nina L. Vindiš in učiteljica Irena Strazberger, ki sta že kar osemkrat svoj razred pripeljali do zmage. Program je popestril čarovnik Grega.  

Ker pa  smo bili celo regijski zmagovalci tega tekmovanja, v katerem tekmuje več kot 740 osnovnih šol, smo se kot eden izmed devetih zmagovalnih razredov Slovenije udeležili še prireditve v Hali Tivoli v Ljubljani. Zaključne prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Menim, da bo obisk predsednika našim učencem ostal v lepem spominu – učenci so se z njim rokovali, fotografirali, ljubeznivo pogovarjali in skupaj s Čuki na odru z njim peli in plesali. Tam so  organizatorji še pripravili pravi spektakel z Akrobatsko skupino Duncking Devils, gimnastično skupino Zale s kapetanom Aquafresh in s skupino Čuki. Bilo je res nepozabno doživetje!

Vsi učenci so v programu uživali in sklenili, da bodo tudi v bodoče skrbeli za svoj bleščeč nasmeh.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

prvi pešbus pod streho

Kot smo si zadali in kot smo že pisali, smo prvi pešbus projekt uspešno zaključili. Pridružilo se nam je kar nekaj prostovoljcev, kasneje tudi nekaj staršev in celo ena psička. Otroci so bili nad projektom zadovoljni, navdušeni, saj nas je spremljalo tudi sončno vreme, tako da nismo za prihod na pešbus potrebovali dežnikov. Pa čeprav smo prepričani, da so bili “šoferji” pripravljeni tudi na to.

Ob zaključku pešbusa v letu 2017/2018 so se vsi “šoferji” zbrali v šoli in složno sklenili, da bodo s “prevozi” nadaljevali tudi v šolskem letu 2018/2019, kot smo načrtovali in sicer v tednu mobilnosti. Že sedaj vabljeni na nove vožnje s pešbusom na istih postajah.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA

Ta teden smo zaključili z akcijo Košarica Rdečega križa. Odziv je bil res velik.

Vse zbrana živila, higienske pripomočke in šolske potrebščine sta prevzeli predstavnici KORK Bela Cerkev in Šmarjeta gospa Milena Činkole in gospa Renata Lužar. V obeh Krajevnih organizacijah Rdečega križa bodo poskrbeli, da bo vse zbrano prišlo do vseh tistih, ki potrebujejo pomoč.

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali in pokazali, da vam je mar.

Mladi prostovoljci

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

Govorilne ure, fotografiranje, roditeljski sestanek – bodoči prvošolci

Govorilne ure bodo v mesecu juniju potekale: 

– v torek, 5. 6. 2018, ob 16.30, za oddelke od 1. do 5. razreda in
– v sredo, 6. 6. 2018, ob 16.30, za oddelke od 6. do 9. razreda.
Na govorilne ure ste vljudno vabljeni tudi starši nadarjenih učencev, saj boste skupaj z otrokovim razrednikom opravili kratko evalvacijo dela in napredka učenca v tem šolskem letu.

V četrtek, 7. 6. 2018, bo na šoli potekalo fotografiranje za vse učence. Navodila za naročilo fotografij (le-to letos poteka preko spleta) so učenci že prejeli. Ne pozabite naročila oddati pred samim datumom fotografiranja.

V torek, 12. 6. 2018, ob 16.30, bo v večnamenskem prostoru šole potekal roditeljski sestanek za starše bodočih prvošolcev. Zraven so vabljeni tudi bodoči prvošolci, ki se bodo v času sestanka udeležili ustvarjalnih delavnic.

 

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

atletika – področno tekmovanje

V torek, 22. maja 2018, so se najboljši učenci OŠ Šmarjeta iz atletike udeležili področnega tekmovanja v Novem mestu. Tam so dosegli dobre rezultate, za kar jim čestitamo.

Rezultate si lahko pogledate v razpredelnici in na spletni strani.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj