DAN ZA KARIERO – učencem in staršem 8. in 9. razreda

Samo še do torka, 24. novembra, se lahko prijavite za obisk podjetja na spletnem mestu: www.danzakariero.si. Kadar koli in povsod, kjer imate dostop do spleta, lahko pobrskate med več kot 160 podjetji iz vse Slovenije. Iščete jih lahko tudi po abecedi, regijah ali dejavnostih. Izberete tisto, ki ga želite obiskati, in se elektronsko prijavite. Dodajte še svoje starše ali druge spremljevalce.

 Ne odlašajte, prijavite se zdaj!

Podjetja vam bodo odprla svoja vrata v četrtek, 26. novembra, ob 16. uri. S predstavitvijo novih, zanimivih, obetavnih, tudi manj znanih in vidnih poklicev, vam želimo olajšati odločanje o nadaljevanju izobraževanja po končani osnovni šoli.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva organizira Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje in Zavodom za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

slovenski tradicionalni zajtrk 2015

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane. Ta dan imamo na šoli in v vrtcu tradicionalnega slovenskega zajtrka. Aktivnosti v okviru IMG_6089Tradicionalnega slovenskega zajtrka (TSZ) združujejo različne resorje in inštitucije, kot partner pa sodeluje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

V povezavi s tem projektom imamo na šoli v 3. razredu, ter od 6. – 9. razreda tudi naravoslovne dneve, kjer bodo otroci spoznavali pridelavo in predelavo hrane.

Več si lahko preberete v sporočilu za medije na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi: http://www.nijz.si/sl/tradicionalni-slovenski-zajtrk-redno-uzivanje-zajtrka-prispeva-k-boljsemu-zdravju ali na http://tradicionalni-zajtrk.si/.

Vabimo vas, da jih spremljate tudi na Twitterju (https://twitter.com/NIJZ_pr).

Objavljeno v aktualno, novice | Pusti Komentar

IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ.

je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti ter poziva k varovanju zdravja in kolesarjenju kot odlični obliki potovalnega načina.

IMG_0652Pri pouku so se učenci pogovarjali na temo varnosti v prometu in o odgovornosti vsakega posameznika. Prav tako so ustvarjali na temo Otroci za varnost v prometu, katere nosilec je Nacionalni inštitut za javno zdravje ter izdelali plakate S čim vse lahko potujemo.

Najbolj pa so veseli štirih novih koles, ki so obogatila kolesarski park šole in bodo namenjena opravljanju kolesarskih izpitov ter prijetnim kolesarskim potepanjem po okolici v obliki organiziranih kolesarskih izletov.

  IMG_0658

Ravnateljica Nevenka Lahne je ob predaji vsem kolesarjem zaželela srečno pot in čim več varnih kilometrov.

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

obvestilo staršem o prejemanju e-računov

V skladu z zakonodajo lahko proračunski uporabniki  od 1. 1. 2015 pošiljamo izdane račune tudi kot e-račune (preko spletnih bank). Pošiljanje računov v pdf obliki e-racunna e-naslove plačnikov ni več dovoljeno.

Obveščamo vas, da lahko starši s šolskim letom 2015/16, obračun za september 2015 in dalje, prejemate e-račune za plačilo storitev šole in vrtca.

Na prejemanje e-računov se prijavite neposredno v vaši spletni banki, kjer imate odprt račun in urejeno elektronsko poslovanje. Med izdajatelji e-računov poiščete OŠ Šmarjeta, v polje referenčna oznaka pa prepišete sklicno številko iz zadnjega UPN plačilnega naloga (referenca prejemnika), ki ste ga skupaj z računom prejeli od nas. Račun v e-obliki prejmete potem v svoj predal e-banke, kjer ga tudi poravnate.

Po vaši uspešni prijavi bodo izdani e-računi dostavljeni v vašo spletno banko, računa v papirni obliki pa od takrat naprej ne boste več prejemali.

Objavljeno v novice, starši šola, starši vrtec, vrtec | Komentiranje izključeno na obvestilo staršem o prejemanju e-računov

izšla je publikacija šole za šolsko leto 2015/2016

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

nasovnica

Na voljo vam je publikacija OŠ Šmarjeta za šolsko leto 2015/2016, kjer boste našli vse potrebne informacije. Predlagamo vam, da si jo shranite ter jo pregledate.

 

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

siti besed

V šolskem letu 2014-15 je Zveza prijateljev mladine Slovenije  iz akcije Siti besed plačevala topel obrok- kosilo 292 otrokom iz 79 slovenskih OŠ. Starši imate možnost oddati vlogo za plačilo toplega obroka do vključno 11. 9. 2015. Obvezna priloga k prošnji je kopija Odločbe o otroškem dodatku. Subvencije bodo dodeljene otrokom, kjer je razvidno, da je povprečni mesečni dohodek na osebo v družini nad 18 % in pod 30%. Subvencija bo pripadala v višini cene kosila za prve 4 mesece 2015-16.

Navodila za pripravo predlogov za plačilo toplega obroka.

Prošnjo pošljete na naslov Zveza prijateljev mladine Slovenije, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana ali na info@zpms.si.

V kolikor pri oddaji vloge potrebujete pomoč, se oglasite v šolski svetovalni službi.

Anita Vidmar Slana, šolska svetovalna delavka

Objavljeno v novice | Komentiranje izključeno na siti besed