RODITELJSKI SESTANEK PRED VSTOPOM V 1.razred

V četrtek, 2. 6. 2016 bomo imeli roditeljski sestanek s starši otrok,  ki bodo 1. razred obiskovali v šolskem letu 2016/17. Učenci, ki prihajajo k nam od drugod, si bodo ta dan ogledali šolo in njeno okolico. Vabila prejmejo po pošti. Beri naprej

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA

074520_186617_znamka_bMed osmim in petnajstim majem že tradicionalno obeležujemo teden rdečega križa.

Na slovenskih tleh rdeči križ deluje od leta 1866. Letos tako obeležujemo 150 letnico delovanja. Vse od tedaj se njegovi člani trudijo izboljšat življenje najbolj ranljivim skupinam ljudi.

Slogan letošnjega tedna rdečega križa je 150 let humanosti na Slovenskem – povsod in za vsakogar.

Mladi prostovoljci naše šole bomo teden obeležili s akcijo košarica rdečega križa.

 Kot vsako leto, bomo tudi letos zbirali živila, higienske pripomočke in šolske potrebščine.  Svoje prispevke lahko oddate od 12. maja, pa vse do 20. maja v košaro pri dežurnem učencu. Vse zbrano bomo namenili pomoči potrebnim iz naše občine.

 Pravijo, da v življenju ni odločilno ‘imeti prav’, pač pa ‘biti dober’. In prav gotovo je lažje biti dober in pomagati,  kot pa za pomoč prositi. Zato bodimo veseli in hvaležni, da smo med tistimi, ki imajo možnost pomagati in prispevajmo po svojih močeh.

Za nekoga, ki živi v pomankanju šteje vsak kilogram riža ali zavitek makaronov.

Za vse prispevke se vam mladi prostovoljci že v naprej zahvaljujemo.

Mladi prostovoljci RK OŠ Šmarjeta

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

Teden vseživljenjskega učenja 2016

image1

V OKVIRU TEDNA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2016 organizira OŠ ŠMARJETA za učence in občane Šmarjeških Toplic naslednje prireditve:

  • SLIKANJE, TISKANJE NA OBLAČILA
  • DELAVNICA PLETENJA IN KVAČKANJA
  • DELAVNICA PRVE POMOČI
  • PLESNA DELAVNICA
  • ŠPORTNO TEKMOVANJE V ROKOMETU
  • ŠPORTNE IGRE

Beri naprej

Objavljeno v novice 2016, starši šola, starši vrtec | Pusti Komentar

Kulturni dan v 1. in 2. razredu

V ponedeljek 25. aprila 2016 smo 1. in 2.razredi imeli kulturni dan na temo Kulturna dediščina, ki je imela rdečo nit šola nekoč. Dan smo začeli smo z ljudskimi pesmimi, plesi, starimi igrami, nadaljevali pa smo s šolo nekoč. Ti so bili včasih precej bolj strogi kot v današnjih časih. Poleg tega pa smo poiskali še nekaj primerjav med šolo v preteklosti in šolo dandanes.

 Izvedli smo učno uro lepopisja v šoli nekoč. Učenci so pisali s peresi in tušem. Za konec pa smo se preizkusili še v ročnih spretnostih, kjer so učenci šivali copate. V uvodnem delu so nas obiskali tamburaši iz Folklornega društva Kres iz Novega mesta, in nam zaigrali kar nekaj ljudskih pesmi. Učenci so z njimi tudi zapeli in zaplesali.

Irena Strazberger in Nina L.Vindiš

 

Objavljeno v novice, novice 2016 | Pusti Komentar

Neobvezni in obvezni izbirni predmeti v šolskem letu 2016/2017

Za učence smo pripravili izbor obveznih in neobveznih izbirnih predmetov za šolsko leto 2016/2017. Izbor oz prijava bo potekala od 25. aprila do 4. maja 2016. 

Več o izbirnih predmetih in njihovih predstavitvah si lahko ogledate na naši spletni strani ORGANIZACIJA POUKA – IZBIRNI PREDMETI 2016/2017.

Nevenka Lahne, prof.
ravnateljica OŠ Šmarjeta

Objavljeno v aktualno, novice 2016, starši šola | Pusti Komentar

Podelitev priznanj Planetu prijazna šola

Danes, 22. 4. 2016 , ob svetovnem dnevu Zemlje je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala zaključna prireditev  društva Planet Zemlja.  Tudi to šolsko leto smo uspešno sodelovali v natečaju in šestič zapored  prejeli naziv PLANETU ZEMLJA PRIJAZNA ŠOLA.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

NACIONALNI PREIZKUSI ZNANJA 2015/16

Pred nami je mesec maj, ko bodo učenci 6. in 9. razredov opravljali nacionalne preizkuse znanja. V tem sporočilu povzemamo informacije in pomembne datume, ki jih bomo vsi morali upoštevati. Beri naprej

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

Eko dan 2016

2016-04-21 09.25.03V četrtek, 21. aprila 2016, smo na OŠ Šmarjeta izvedli eko dan. Hudomušni sončni žarki so nas že navsezgodaj zvabili na šolsko igrišče, kjer nas je obiskala slovenska vojska. Od kviza o vojaški zgodovini do čisto pravega oklepnika – oborožili smo se z novim znanjem. Po odhodu vojakov smo z ogledom filma izvedeli več o recikliranju odpadnih telefonov ter pomalicali. In nato še ustvarjalni del – delavnice na eko temo. “Vrtičkarji” so ob vrtcu zasadili cvetlično spiralo, pri ribniku pa so urejali korita in cvetnike. Na delavnici “Ustvarjamo z lesom” so izdelovali abakuse kot darilo gostom ob praznovanju 160-letnice šole, ki se bo odvila v naslednjem šolskem letu, predvidoma 29. oktobra. Ni manjkalo niti praktičnih izdelkov kot so broške iz blaga, vetrnih zvončkov (dekoracija za na vrt), volnenih šalov (delavnica pletenje z rokami), inštrumentov iz recikliranega materiala in preprog iz starih oblek (likovna delavnica). Ob 12.40 smo delavnice zaključili in se odpravili  domov. Eko dan pa nam bo še dolgo ostal v spominu, saj smo trajnostno olepšali okolico šole in naredili nekaj dobrega za naš planet.

Tjaša Kos, 9. a

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

OŠ Smarjeta dobrodelna za Zalo

5f304dd07920c27ee3b09797daedffc4Na šoli že od začetka šol. leta zbiramo zamaške za 10-letno deklico Zalo iz Mirne Peči. Ker so bili tako učenci kot tudi zaposleni tako pridni, da se je nabralo že kar nekaj vreč, smo poklicali Zalino mamico, da jih odpelje. Ob tej priložnosti pa so svojo veliko dobrosrčnost pokazali tudi devetošolci. Iz že zbranih sredstev, ki jih z različnimi aktivnostmi zbirajo za valeto, so odstopili 50 evrov in jih podarili Zali.
Še vedno pa lahko prinesete papir. Odvoz kontejnerja bo jutri, 21. 4. Sredstva bodo ravno tako namenjena Zali. Prav tako bomo nadaljevali tudi z zbiranjem zamaškov. Zali želimo srečno pot v Ameriko in čim bolj uspešno operacijo in rehabilitacijo.

Maja Žagar in Marjana B. Hočevar

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

2016-04-18 10.02.08

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar