prvi šolski dan – četrtek, 1. september 2016

mini-011183176a2ebbcbee98bec0c27ac43505777ad48eSprejem prvošolce in njihovih staršev: ob 8.30 pred vhodom v šolo.

Učenci od 2. do 9. razreda:

  • 8.00 – zbor pred šolo, kjer bodo učence sprejeli razredniki in jih skozi garderobe odpeljali v jedilnico (uvodni del s himno in pozdravnim nagovorom županje Občine Šmarješke Toplice in ravnateljice).
  • 8.15 – 11.40 – dejavnosti: razrednikove ure po oddelkih, predstava Nataše Tič Ralijan »Igralska vreča« (1. do 4. razred), predavanje Jane Dular z naslovom Otroci Afrike (5. do 9. razred).
  • 11.40 zaključek.

S seboj imejte šolske copate in torbe. Podaljšanega bivanja in kosila prvi šolski dan NI.

Beri naprej

Objavljeno v aktualno, novice 2016, starši šola | Pusti Komentar

jezikovne počitnice v Šmarjeti

Na Osnovni šoli Šmarjeta od 4. do 15 julija potekajo Jezikovne počitnice 2016. V goste so prišli koroški slovenci, ki želijo svoje znanje izpopolnit s pristnimi in kvalitetnimi učiteljicami slovenskega jezika. Postavljeni v pristno slovensko območje jim bo pomagalo pri malenkostih, katere jim bodo znanje slovenščine le še izboljšale. V pestrem programu bodo spoznavali domače okolje in posebnosti slovenskega jezika.

Kako se imajo, si lahko ogledate v predstavitvenem filmu. Več pa ob koncu počitnic.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

občinske nagrade učencem OŠ Šmarjeta

V sredo, 29. 6. 2016, so bili najboljši učenci OŠ Šmarjeta povabljeni v prostore Občine Šmarješke Toplice, kjer jim je županja mag. Bernardka Krnc podelila knjižne nagrade. Ob tej priložnosti jim je čestitala za njihove uspehe in predstavila idejno zasnovo ureditve Klevevža.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

zdrav življenski slog

Na OŠ Šmarjeta se bo v novem šolskem letu 2016/17 ponovno odvijal projekt Zdrav življenjski slog, za katerega smo uspešno kandidirali na razpisu Zavoda za šport RS Planica. S projektom bomo pričeli že na začetku septembra, natančen urnik bo objavljen v zadnjem tednu avgusta.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

poslanica ministrice za šolstvo, znanost in šport

get_imgOb koncu leta nam je ministrica za šolstvo, znanost in šport podala nekaj besed. Njeno poslanico si lahko preberete na naši spletni strani.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

učbeniški sklad v šolskem letu 2016/2017

V prihodnjem šolskem letu bomo na OŠ Šmarjeta učencem iz učbeniškega sklada izposodili vse učbenike brezplačno. Več o skladu ter seztname gradiva, katerega morate starši kupiti sami, lahko dobite na spletni strani šolske knjižnice.

Učbenike za šolsko leto 2016/2017 si bodo učenci lahko izposodili v prvem tednu šolskega leta 2016/2017.

Objavljeno v novice 2016 | Pusti Komentar

Učencem 9. razreda – KAKO DO ŠTIPENDIJE

Šolanje izven kraja bivanja pomeni tudi večje materialne stroške. Vas zanima, kako do štipendije? Beri naprej

Objavljeno v novice | Pusti Komentar

zaključek bralne značke 2015/2016

V ponedeljek, 6. junija 2016, smo v dvorani Kulturnega doma v Šmarjeti podelili priznanja vsem učencem šole, ki so v šolskem letu 2015/2016 opravili vsaj 1 bralno značko.  Letošnji 9. razred so bili prav posebni, saj jih je kar 74 % vseh devetarjev vseh devet let opravilo bralno značko, za kar jim iskreno čestitamo.

Gost na prireditvi ob zaključku bralne značke je bil humorist in stand-up komik Boštjan Gorenc – Pižama, ki nam je predstavil nekaj izkušenj ob prevajanju knjig ter prikazal sodobni pogled na slovenske klasike.

Pred tem pa smo si ogledali mini mjuzikl, za katerega so naredile scenarij učence 6. a razreda. Pa ne čisto vse. Samo 8 njih. Pomagala pa sta jim še dva fanta. Scenarij se jim je napletal v glavi že v 5. razredu s pomočjo učiteljice Helene Vidmar, dokončale pa so zgodbo in same tudi režirale pod mentorstvom učiteljice Tadeje Molan. Mjuzikl so poimenovale Zmešnjava pravljic.

Več o bralni znački si lahko preberete na spletni strani šolske knjižnice.

Objavljeno v novice, novice 2016 | Pusti Komentar

zadnje govorilne ure v šolskem letu 2015/2016

V torek, 7. junij 2016, bodo zadnje govorilne ure, katere se bodo pričele ob 16.30 uri v matičnih razredih.

Vabljeni vsi starši in otroci, da še zadnjič v tem šolskem letu skupaj pogledamo ocene in se pogovorimo o zaključku šolskega leta.

Objavljeno v aktualno, novice 2016 | Pusti Komentar

Zadnje srečanje 2 letnega projekta TWIMS

imageEkipa OŠ Šmarjeta je v zasedbi 10-ih učencev ter 4-ih učiteljev zastopala našo šolo na 5. mednarodnem srečanju Erasmus+ projekta z naslovom Try walking in my shoes. Več o srečanju si lahko preberete na spletni strani projekta.
image

Objavljeno v novice | Pusti Komentar