Veni vidi vici

V sredo, 22. marca 2017, se je 8 članov naše ekipe prve pomoči z mentorjema Ireno Zupančič in Bojanom Kukmanom, odpravilo na območno tekmovanje iz znanja prve pomoči v Dolenjskih Toplicah. Žreb je določil, da bomo naprej pisali teoretični del. Ko smo si vsaj za silo oddahnili, pa je sledil še praktični del na treh točkah. Po končanem praktičnem prikazu znanja smo nestrpno čakali rezultate. Ves vložen trud je bil poplačan, samo smo se z doseženim 1. mestom na območnem tekmovanju, uvrstili na regijsko tekmovanje.

Nejc Hočevar 8.a, Radovlja

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Šolski plesni festival

V sredo, 15. 3. 2017, je na naši šoli potekalo 5. tekmovanje v plesu projekta Šolski plesni festival. Dogajanje se je odvijalo v telovadnici šole, kjer so učenci v tem šolskem letu pridno vadili svoje plesne korake. Njihovo plesno znanje sta ocenjevala svetovna in evropska prvaka Maja in Miha, plesalca in trenerja Plesnega studia Novo mesto. Najboljša med mlajšimi učenci je bila Nia Dežman (6.r), 2.mesto je osvojil Alen Vilić (5.a), 3.mesto si je priplesala Sara Gorenc (5.b). Učenci so se uvrstili na regijsko tekmovanje, ekipo pa še zastopajo Zala Strasberger, Denis King in Eva Šketelj. Med starejšimi učenci je bila najboljša Katarina Čelič (9.r), 2.mesto je osvojila Lana Jerele (7.r) in 3.mesto Mateja Vaupič (7.r). V ekipi za regijsko tekmovanje so še Erna Pepel in Klementina Hočevar.

Vsem plesalcem iskrene čestitke!

Mentorica Špela King

Objavljeno v novice | Komentiraj

Predstavitev knjige Jožeta Karlovška “Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe”

V sredo, 15. marca 2017 je v Kulturnem domu Šmarjeta potekala predstavitev knjige Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe, ki velja za prvo ilustrirano ponazoritev slovenske mitologije. Knjiga je bila napisana že pred pol stoletja, a izdana šele leta 2016.
Na začetku je županja Občine Šmarješke Toplice mag. Bernardka Krnc izrazila veselje, da je bil Jože Karlovšek Šmarječan in da je njegova novo izdana knjiga lahko predstavljena tudi v njegovem rojstnem kraju.
Knjigo je izdalo Društvo Slovenski staroverci, njegov predstavnik in hkrati sourednik knjige Domen Češarek je predstavil vsebino in pomen knjige, Matjaž Karlovšek (sin Jožeta Karlovška) pa poudaril pomen očetovega dela pri ohranjanju slovenske narodne kulture.
Z recitacijo pesmi Neurje v pesmi je na prireditvi sodelovala tudi naše učenka Tjaša Udovč. Naša nekdanja učiteljica Anica Bobič pa je predstavila ozadje nastanka pesmi – dr. Dušan Ludvik je namreč besedno upodobil Karlovškovo sliko Neurje nad Šmarjeto. Prireditev je z izbrano besedo povezovala Bojana Čibej.
Objavljeno v novice, novice 2017 | Komentiraj

Sapramiška v 1.b razredu

Učenci 1. b so z učiteljico Teo Tavčar za coje starše pred govorilnimi urami zaigrali igrico Sapramiška. Kako jim je uspelo si lahko ogledate v prispevku.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Ministrica na obisku v Osnovni šoli Šmarjeta

V okviru obiska šolske ministrice ga. Maje Makovec Brečič na Dolenjskem, se je ministrska ekipa (poleg ministrice še direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo g. Gregor Mohorčič, generalni direktor Direktorata za investicije in investicijska vzdrževanja g. Iztok Žigon ter poslanka ga. Urška Ban) ustavila tudi v Občini Šmarješke Toplice, v Osnovni šoli Šmarjeta. Županja občine, mag. Bernardka Krnc, je ministrici predstavila načrte občine za dograditev šole ter gradnjo doma CŠOD na lokaciji stare šole v Šmarjeških Toplicah.

Splošen vtis je bil, da imamo zelo lepo urejeno in vzdrževano šolo, odlično hrano in zavidanja vreden vrtec. Generalni direktor Direktorata za investicije in investicijska vzdrževanja se je posebej z vodjo vrtca sprehodil po vrtcu, ogledal določene rešitve in bil navdušen nad njimi. Posebej je pohvalil delo projektantke Teje Savelli, ki je bila prisotna. Ravnateljica šole je predstavila problem prostorske stiske, ki bo nastala v naslednjih dveh letih, županja pa jih je seznanila z načrtom in finančno konstrukcijo gradnje. Na MIZŠ načrtujejo, da bo objavljen razpis in občina se bo nanj sigurno javila.

V okviru obiska na Dolenjskem pa so se v Novem mestu ustavili tudi Centru razvoja, raziskav in inovacij, kjer so se predstavili tudi učenci Osnovne šole Šmarjeta.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Prireditev, govorilne ure in roditeljski sestanek

Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki bo

v torek, 14. 3. 2017, ob 16.15, v jedilnici šole.

Po končani prireditvi bo za starše učencev 8. razreda sledil roditeljski sestanek na temo poklicnih odločitev v matičnem razredu oddelka, za vse ostale pa govorilne ure po oddelkih.

Vabljeni!

Objavljeno v aktualno, novice, starši šola | Komentiraj

Področno tekmovanje v namiznem tenisu

Namizni tenis ima v Šmarjeti dolgo in uspešno tradicijo, kar so v torek, 7.3. tudi potrdili učenci, ki so se udeležili področnega tekmovanja posameznikov in ekip v Stopičah. Pri starejših dečkih je 2. mesto osvojil Urban Avsec (9.r), 3. mesto pa Lenart Zabukovec (8.r). Od boljših rezultatov velja izpostaviti še 4. mesto Nine Drkušič (7.r) med starejšimi deklicami, kjer je 6. mesto osvojila tudi Tea Eržen (8.r). Pri mlajših učenkah je 7. mesto osvojila Zala Strasberger (5.r), pri mlajših dečkih se je najvišje uvrstil Maj Vidmar na 12. mesto (5.r). Obe ekipi, mlajša in starejša sta osvojili tudi nesrečno 4.mesto v ekipnih obračunih. Ostale uvrstitve in rezultati so dosegljivi na tej spletni povezavi.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Fotografski natečaj Občine Šmarješke Toplice

Občina Šmarješke Toplice je objavila fotografski natečaj. Vabljeni vsi učenci Osnovne šole Šmarjeta.

Objavljeno v novice | Komentiraj

OŠ Šmarjeta zopet na Malih sivih celicah

Ekipa tekmovalcev OŠ Šmarjeta (Rok Tomažin, Nejc Hočevar – R in Urban Avsec) se je   17. 1. 2017 udeležila snemanja osmine finala tekmovanja Male sive celice. Na tekmovanju jih je spremljala in podpirala skupina navijačev, prav tako učencev naše šole.

In kako so se odrezali? Oglejte si oddajo , katera je bila na sporedu v soboto, 4. 3. 2017, na prvem programu Televizije Slovenija, ob 9.20.

 

Objavljeno v aktualno, novice | Komentiraj

sitnobe sitne

Učenci 1. a razreda (šolsko leto 2016/2017) so pod mentorstvom Anite Vidmar Slana pripravili igrico po knjižni predlogi Ciare Flood, Sitnobe sitne. Igro so odigrali ob kulturnem prazniku ter za učence vrtca Sonček. Ker pa je bila igra zelo odmevna in pohvaljena, so jo odigrali še za svoje starše pred roditeljskim sestankom.
Dramatizacijo je pripravila učiteljica Kristina Hribar, pevski zbor je uglasila učitlejica Irena Strazberger, prišepetovalka učiteljica Milena Hribar.
Tonska pomoč: knjižničar Andrej Kovačič
Kamera: Uroš Cvelbar (starš)

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj