SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

Danes, 17. 9. 2018, smo prvošolci po malici počakali v jedilnici, kjer nas je čakalo prav posebno presenečenje. Predstavniki oddelčnih skupnosti in predstavniki šolskega parlamenta so nam pod vodstvom učiteljice Lee BLažič Lipoglavšek pripravili prijeten program. Povedali so nekaj spodbudnih besed in nam popestrili uro z recitacijo in igranjem pesmi na flavto. Vendar tudi mi nismo prišli nepripravljeni. V dveh tednih, odkar smo na šoli, smo se že naučili zapeti dve pesmi in eno deklamacijo. Vse to smo pokazali navzočim. Čakal nas je tudi izziv – pred vsemi smo morali ponavljati svečano obljubo prvošolcev. Tudi ravnateljica nam je izrekla dobrodošlico na šoli in nas pohvalila. Program so zaključili s posebnim darilcem Društva Bralna značka Slovenije za nas prvošolce – vsak je dobil svojo knjigo Anje Štefan Kotiček na koncu sveta. Navdušeni smo odšli v svoja razreda, kjer pridno nadaljujemo s poukom …

Učiteljice prvih razredov

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Priporočila za medicinsko indicirane diete.

V zadnjem času so se je v Slovenskih šolah precej povečalo število otrok z dietami, ki pogosto niso medicinsko indicirane. Da bi se razmere na področju predpisovanja diet  čimprej uredile, je Združenje za pediatrijo pri Slovenski zdravniški zbornici pripravilo  Priporočila za medicinsko indicirane diete.

Priporočila so dostopna tukaj, kjer najdete tudi obrazce za pridobitev potrdila o dieti.

V primeru, da vaš otrok potrebuje dieto, vas prosimo, da pri svojem pediatru čimprej pridobite ustrezno potrdilo, saj bomo le tako lahko otroku zagotovili ustrezno prehrano.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

pešbus

Spoštovani starši, učenci in prostovoljci,

zahvaljujemo se vam za sodelovanje v  projektu Pešbus.

S projektom začnemo v ponedeljek, 17. septembra 2018, in končamo v petek, 28. septembra 2018, s podelitvijo priznanj in nagrad vsem sodelujočim. 

Na povezavi si lahko ogledate 9 izrisanih poti, po katerih bodo učenci prihajali v šolo, zbirna mesta vseh 11 postaj ter uro odhoda z vsake postaje.

POMEMBNO: Učenci se lahko priključijo Pešbusu na postaji, ki jim je najbližja oz. najbolj varna.  

Vsaka postaja je označena s tablo .

Učenci bodo prvi dan dobili tudi vozovnico, na kateri bo vsak dan udeležbe potrjen z žigom in datumom.

Za dodatne informacije pišite na e-naslov mojca.gorenc.ban@os-smarjeta.si ali pokličite na tel. št. 051 361 615, Alja.

 V ČASU PEŠBUSA SO UDELEŽENI UČENCI OPRAVIČENI ŠOLSKIH OBVEZNOSTI, KI POTEKAJO PRED POUKOM.

Postaje in vozni red

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

pohod za srce

Društvo za srce Novo mesto je prvo soboto v septembru, pripravilo tradicionalno pohodniško prireditev, ki je tokrat potekala že enaindvajsetič. Na zaključku pohoda, ki je bil v Športnem parku Krkinih Term Šmarješke Toplice so naši učenci pripravili kratek zabavni program.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

Ponedeljek, 3. september 2018 je bil prav poseben dan za letošnje prvošolce. Kar 49 jih je s torbami na ramah in v spremstvu svojih staršev prvič vstopilo v šolske prostore. Prvošolce in njihove starše sta v šolski avli lepo pozdravili in namenili nekaj vzpodbudnih besed za novo šolsko leto, ravnateljica šole ga. Nevenka Lahne in županja Šmarjeških Toplic ga. Bernardka Krnc. Nekaj nasvetov glede varnosti v prometu pa jim je posredoval policist g. Andrej Kraševec.

Ravnateljica je predstavila razredničarki 1.a učiteljico Renato Trbanc in 1.b Teo Povše, ter drugi strokovni delavki v 1.a Irena Strazberger in 1.b Katja Kralj.

Da bi bila pot v šolo varna so mali radovedneži dobili rumeno rutico.

Za prav nepozaben dan so si ogledali predstavo PIKA GRE V ŠOLO, dobili zanimiva darilca in leseno šablono s svojim imenom. Kuharji naše šole pa so jih presenetili s slastno torto.  Domov so odšli skupaj s starši, polni vtisov, in mnenja, da je v šoli prijetno.

VSEM PRVOŠLCEM IN NJIHOVIM STARŠEM želimo, da bi bila nova začeta pot življenja, po kateri bomo hodili prijazna, radovedna, delovna, strpna, uspešna in v duhu sodelovanja.

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

tretji predmet NPZ

Učenci 9. razredov OŠ Šmarjeta bodo kot tretji predmet pri NPZ imeli preverjanje znanja iz predmeta Likovna umetnost.

SEZNAM ŠOL

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

ŠPORTNI DAN UČENCEV 1. TRILETJA

Lep in sončen torek, 29. 5. 2018, smo učenci in učiteljice 1. triletja,  izkoristili za športni dan na šolskem igrišču. Učenci  so se med seboj pomerili v treh atletskih disciplinah: teku na 60 metrov, metu vorteksa in skoku v daljino.

Med prvošolci so slavili:

  • DEKLICE: Tisa Tratar, 1. a (1. mesto), Neža Zoran, 1. a (2. mesto), Neža Podlogar, 1. a (3. mesto),
  • DEČKI: Tjaš Turk, 1. a (1. mesto), Maksimiljan Žibert, a (2. mesto), Adam Lesjak, 1. b (3. mesto).

Najuspešnejši med drugošolci in tretješolci pa so bili:

  • DEKLICE: Anja Dolinar, 3. a (1. mesto), Tiara Turk, 3. a (2. mesto), Neja Štrbenc, 3. b (3. mesto),
  • DEČKI: Amadej Zalokar, 3. b (1. mesto), Luka Perme, 3. b (2. mesto), Vito King, 3. a (3. mesto).

Poleg troboja smo izvedli tudi tekmovanje v teku. Prvošolci so pretekli 300 metrov, drugi in tretji razred pa 600 metrov. Prav vsi učenci so se potrudili po svojih najboljših močeh in s svojimi rezultati dokazali, da so od lanskega leta zelo napredovali.

Več v galeriji spodaj.

Katja Kralj

Objavljeno v novice, novice 2018 | Komentiraj

zaključek šolskega leta 2017/2018

Na zadnji dan pouka v šolskem letu 2017/2018, smo najboljšim učencem javno, pred vsemi, podelili knjižne nagrade in priznanja za dosežke na nivoju države. Učenci so z veseljem zapustili zgradbo šole in obljubili, da se bodo imeli med počitnicami fajn in da se vrnejo polni energije nazaj 3. septembra 2018.

V galeriji slik lahko vidite le nekaj izmed najboljših učencev.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Poslanica ministrice za izobraževanje, znanost in šport, namenjeno učencem v Sloveniji

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

POMAGAJMO GAŠPERJU

POMAGAJMO GAŠPERJU

»V življenju ni ravnih poti.«

Učenci in zaposleni smo se pridružili akciji KORK Škocjan in Šmarjeta Pomagajmo Gašperju.

In kdo je Gašper?

To je osemnajst letni fant iz Jerman vrha pri Bučki. Njegovo življenje je lansko poletje zaznamovala huda prometna nesreča.

Zgodaj zjutraj se je Gašper z motorjem odpravljal na počitniško delo. V križišču na prednostni cesti mu je pot zaprl voznik kombija. Posledice trka so bile za Gašperja skoraj usodne. Najprej so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v Ljubljanski klinični center, kjer ga je čakala večurna operacija. Še pred koncem operacije so staršem povedali, da Gašper ne bo mogel več hodit, niti sedeti, pa tudi pri dihanju bo potreboval pomoč naprav.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj