Valentinov ples 14. 2. 2019

14. 2. 2019 smo se učenci 7., 8. in 9. razreda zbrali v “plesalnici” (jedilnici) šole na Valentinovem plesu. Poslušali smo glasbo, plesali, peli karaoke in jedli. Najbolj zanimiv del se nama je zdel, ko je učitelj fizike in tehnike Jože Novak, zaplesal akrobatski rock&roll. Imeli smo tudi srčkov ples, na katerem je odločilni glas dal Jože Novak. Za še boljše vzdušje smo si lahko poslikali obraz ali naredili masko iz papirja. Imeli smo se zelo lepo.

Zapisali učenki Eva Avsec in Lana Cvelbar (8. a).

Objavljeno v novice | Komentiraj

ŠŠT, veleslalom in namizni tenis

V zadnjih dveh tednih so učenci OŠ Šmarjeta zastopali šolo na dveh področnih športnih tekmovanjih.

V sredo, 6.2.2019 je v Kranjski Gori potekal veleslalom, kjer sta v kategoriji mlajših učencev (6. in 7. razred) 3. mesto osvojila Lučka Tomažin (6.b) in Lovro Dulc (7.b).

V četrtek 14. 2.2019 je v ŠC Livada v Novem mestu potekalo področno tekmovanje v namiznem tenisu. Velik uspeh je dosegla Nia Dežman (8.a), ki je med učenkami 6. – 9. razred osvojila drugo mesto. Med najboljših 10 so se uvrstili še: Nejc Perše (10.) in Ota Judež (5.) pri mlajših učencih (1 . – 5. razred) ter Neja Perše (9.) in Denis King (10.) pri starejših učencih. Nastopilo je kar 16 učenk in učencev naše šole, ki so moči merili večinoma z igralci, ki nastopajo v klubih.

Objavljeno v novice | Komentiraj

VPIS V PRVI RAZRED

Obveščamo vas, da bo vpis v 1. razred na OŠ Šmarjeta za šolsko leto 2019/20 v dneh:

  • ponedeljek, 11. 2. 2019, med 7.00 in 15.00,
  • torek, 12. 2. 2019, med 7.00 in 12.00, ter med 16.00 in 18.00,
  • sreda, 13. 2. 2019, med 7.00 in 11.00 ter med 14.00 in 17.00.

v pisarni svetovalne delavke. Prosimo vas, da v kolikor je le možno, za vpis izberete dopoldanski termin.

Objavljeno v novice | Komentiraj

RODITELJSKI SESTANKI – 12. 2. 2019

Vabimo vas na načrtovane roditeljske sestanke, ki bodo torek, 12. 2. 2019, po naslednjem razporedu:

Oddelek Ura Prostor Vsebina
1. a, 1. b, 2. a, 2. b, 3. a, 3. b, 4. a, 4. b, 5. a, 5. b 17.00 matična učilnica posameznega oddelka

–         analiza učnega uspeha v 1. polletju,

–         razno

6. a, 6. b 16.00 Skupni del: SLJ zgoraj, nato v matičnih učilnicah posameznega oddelka

–         skupni del: predavanje pedagoginje Mateje Petric: Delajmo skupaj z otroki, ne namesto njih

–         analiza učnega uspeha v 1. polletju,

–         razno

7. a, 7. b, 8. a, 9. a 16.00 matična učilnica posameznega oddelka

–         analiza učnega uspeha v 1. polletju,

–         razno

Objavljeno v novice | Komentiraj

Šolsko tekmovanje v namiznem tenisu

V sredo, 30.1.2019 je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje v namiznem tenisu. Učenci so bili razdeljeni v 4 kategorije, 1. – 5. razred učenci/učenke in 6. -9. razred učenci/učenke. Tekmovanja se je udeležilo 84 učencev in učenk, ki so pokazali zavidljivo raven znanja tega športa, v katerem je naša šola že tradicionalno uspešna tudi na področnem in državnem tekmovanju. Marsikdo od njih se bo pomeril tudi na občinskem turnirju, ki bo v soboto, 2.2.2019 od 11.00 dalje v telovadnici OŠ Šmarjeta, kamor pa bodo prišli tudi starejši ljubitelji namiznega tenisa, ki živijo v občini Šmarješke Toplice.

Rezultati:

Učenke, 1. – 5. razred: 1. Ota Judež, 2. Daša Macedoni, 3. Anja Luzar

Učenci, 1.- 5. razred: 1. Kevin Lešnik, 2. Jure Smrekar, 3. Žan Anderlič

Učenke, 6. – 9. razred: 1. Neja Perše, 2. Nina Drkušič, 3. Nia Dežman

Učenci, 6. – 9. razred: 1. Denis King, 2. Rok Tomažin, 3. Mark Muhar

Objavljeno v novice | Komentiraj

Ob 27. januarju, mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta

Človeška zgodovina je prepolna zločinov, ki so jih zaradi koristoljubja, prevzetnosti in neumnosti načrtovali, organizirali in zgrešili ljudje. Kar nekajkrat so bili na robu uničenja ali izginotja tudi celi narodi. Na lestvici največjih zločinov te vrste, ki jih poznamo tudi pod imenom zločini proti človeštvu, je poskus uničenja judovskega naroda, zločin, ki se je skoraj pred osmimi desetletji v človeško zgodovino vpisal pod imenom holokavst.

Judje so se na ozemlju današnje Slovenije začeli priseljevati med nastajanjem prvih naselij in mest. Prvi podatek o ljubljanski sinagogi sega v 13. stoletje. Največja in najvplivnejša srednjeveška skupnost na slovenskem ozemlju pa je nastala v Mariboru.

Dan spomina na holokavst je namreč obletnica osvoboditve taborišča Auschwitz, je tudi dan spomina na vse žrtve nacističnih in fašističnih koncentracijskih taborišč. Dan je predvsem opomin, da se kaj takega ne sme nikoli več ponoviti.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2019 | Komentiraj

PRVOŠOLCI SO DRSALI

Prvošolci smo v novo leto zakorakali precej športno aktivno. Namreč v petek, 4. 1. 2019, smo izvedli športni dan DRSANJE. Avtobus nas je odpeljal v Novo mesto do drsališča na Novem trgu. Nekateri bolj samozavestno, nekateri malo s strahom, smo si obuli drsalke in že smo bili na ledeni plošči. Skupaj z vaditeljicama smo se ogreli, naredili nekaj vaj, pokazano nam je bilo, kakšni so načini drsanja, nato smo pogumno zadrsali. Tistim, ki so bili na ledu prvič, iskrene čestitke za pogum, večina otrok je bilo navdušenih in so bili presenečeni nad sabo, da zmorejo. Zimske radosti na ledu ni manjkalo, seveda pa smo se po določenem času že malo utrudili in nam je malica in čaj še kako dobro teknil. Peš smo se podali tudi do Glavnega trga in se preko Loke vrnili do avtobusnega postajališča. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno – celo dopoldne je sijalo sonce, poleg tega pa smo uživali tudi v snegu z izdelovanjem angelčkov in kepanjem. Otroci so rekli – drsanje je zakon! Veseli smo, da smo se vsi vrnili nepoškodovani, malo utrujeni, a zadovoljni.

učiteljice 1. razredov

Objavljeno v novice | Komentiraj

Vabilo na roditeljski sestanek in govorilne ure

Spoštovani.

V torek, 8. 1. 2019, vas vabimo na:

  • Roditeljski sestanek za starše učencev 6. b razreda. Sestanek bo potekal ob 16.00, v matičnem razredu oddelka.
  • Roditeljski sestanek za starše osmošolcev, z naslovom »Pred poklicnimi odločitvami«. Sestanek bo potekal ob 17.00, v matičnem razredu oddelka.
  • Redne mesečne govorilne ure, ki bodo potekale od 16.30 do 18.00.

Lepo vas pozdravljamo.

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Objavljeno v novice | Komentiraj

dan samostojnosti in enotnosti

Slovenski praznik, Dan samostojnosti in enotnosti, zaradi katerega smo dela (in tudi pouka) prosti, obeležujemo 26. decembra v spomin na razglasitev rezultatov plebiscita, na katerem se je 88,50 % vseh volilnih upravičencev leta 1990 odločilo, da si želijo samostojno Slovenijo. Učenci so s svojimi glasbenimi in pevskimi vložki pokazali svoje znanje ter slovensko zavest.

Nasmejani in žarečih obrazov so zapustili šolske prostore, saj so se pričele božično-novoletne počitnice, zaradi katerih bomo na šolske skrbi pozabili vse do 3. januarja 2019, ko bomo zopet sedeli v istih klopeh, z istimi vrstniki in obujali spomine, kako smo preživeli praznike mirno, v družinskem krogu in brez petard.

Ko se znova vrne dan, vstanemo z jutranjimi obrazi in jutranjimi srci, pripravljeni na delo, srečni, če nam je sreča ta dan namenjena, in močni, če je dan namenjen žalosti.
Robert Louis Stevenson | 1850-1894

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj